Peuterspeelklas

De Vrije Speelklas

De Vrije Speelklas geeft peuters vanaf 2 ½  tot 4 jaar de mogelijkheid om in een harmonieuze en omhullende omgeving met leeftijdgenootjes te spelen.

We werken vanuit de ideeën van Rudolf Steiner, de grondlegger van de antroposofie en van de Vrije Scholen. De Vrije Speelklas deelt met de Vrije School Den Haag niet alleen het gebouw, maar ook deze pedagogische visie. Hierdoor is een gedeelde aandacht voor de omgeving waarin het kind opgroeit.

De ochtend volgt een ritme van spelen en rusten. In de ochtend wordt de dag samen met de ouders geopend met een liedje of een versje. Daarna gaan de ouders naar huis en volgt een ochtendbegin in het teken van het seizoen. Dan is het tijd voor een activiteit zoals broodjes bakken en schilderen, daarna volgt er vrij spel, wordt er fruit gegeten, opgeruimd en aan tafel (zelfgebakken) brood gegeten. Als het weer het toelaat, spelen we aan het eind van de ochtend buiten in onze prachtige tuin. Er worden gedurende de speelochtend veel liedjes gezongen, (vinger-) spelletjes gedaan en mooie korte verhalen verteld.

Voor verdere informatie onder andere over tijden en inschrijven kunt u terecht op onze website.

Gegevens Vrije Speelklas:

Abbenbroekweg 7
Ingang aan de Francois van Royenweg
Algemene informatie en inschrijven:
www.vrijespeelklas.nl
of stuur een mail naar administratie@vrijespeelklas.nl

06-31966834 (op maandag en donderdag tussen 13.00 en 15.00 uur)