Onderwijsondersteunend Personeel

 
 
 

Niels Schieman

Niels Schieman

Schoolleider

Na twee studies (Bosbouw en Internationale bedrijfskunde) heb ik jaren les gegeven in het hoger onderwijs. Later ben ik steeds meer in het management werk terecht gekomen. Vanuit mijn eigen vrijeschool achtergrond (Eindhoven) wilde ik graag professioneel bijdragen aan het vormgeven van dit mooie onderwijs en heb ik in 2012 de overstap gemaakt. Eerst op interim basis als schoolleider van de Zeister Vrije School en sinds augustus 2013 hier.

Therèse Jobse

Therèse Jobse

Office Manager en Kwaliteitsmanager

Ik ben sinds januari 2012 werkzaam als office manager op De Vrije School Den Haag. Naast ondersteunende werkzaamheden die ik verricht voor Niels, schoolleider, en voor alle overige collega’s, houd ik me o.a. bezig met het kwaliteitsmanagement systeem, ben ik projectleider IKC en Groene Schoolplein, organiseer ik mede met een aantal ouders de BAZAR. Verder coördineer ik het aannamebeleid van kleuters. Ik werk op de dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag. Mijn geboorte stad is Middelburg, in het mooie Zeeland. Als Zeeuws meisje heb ik een hele omweg gemaakt door Nederland, om vervolgens via Noordwijk, Amsterdam, Groningen, Zwolle en Almelo te belanden in Den Haag.

Shari Boelbaai

Shari Boelbaai

Facilitair medewerker

Ik ben geboren op Curacao en 5 jaar geleden heb ik me opnieuw gesetteld in Nederland. Ik ben moeder van een dochter. Vanaf augustus 2018 ben ik werkzaam op De Vrije School Den Haag en vind het heerlijk om na lange tijd weer aan het werk te zijn.

Ralph van den Heuvel

Ralph van den Heuvel

Congiërge

Ik ben nu ruim 10 jaar conciërge op De Vrijeschool Den Haag. Dit doe ik met veel plezier. Toen ik een jaar in dienst was heb ik de applicatiecursus gedaan. Een cursus om als reguliere leraar of ondersteunend personeel kennis te maken met de vrijeschoolpedagogie. Ik heb zelf geen Vrije School opleiding genoten en ik wilde daarom graag weten waarom wij hier bepaalde dingen deden. Voordat ik hier op school kwam werken ben ik werkzaam geweest bij Dräger. Ik ben opgeleid als timmerman en heb ook jaren lang in de bouw gewerkt.

Marc Kemper

Marc Kemper

Hovenier

Tekst volgt

Rodette van Dunné

Rodette van Dunné

Internbegeleider klas 1 tot en met 3
Annemart Hoogland

Annemart Hoogland

Intern begeleider kleuterklassen

Tekst volgt

Froukje van Ham

Froukje van Ham

Onderwijsassistente

Als kind heb ik van het vrijeschoolonderwijs genoten. Daarna heb ik de opleiding tot onderwijsassistent gevolgd (regulier). Hierdoor heb ik op verschillende scholen mogen meedraaien tijdens de stages en merkte ik al snel dat ik echt op een school thuis hoor. Na de opleiding onderwijsassistent heb ik de opleiding tot docent muziek gedaan, speciaal voor de vrijeschool. Deze studie heb ik helaas niet afgemaakt, maar wel heb ik hierdoor beseft dat de vrijeschool voor mij de plek is waar ik graag wil werken. Na twee jaar gewerkt te hebben elders in het land op een reguliere basisschool en een school voor VMBO onderwijs, ben ik hier terecht gekomen. Ik ben ontzettend dankbaar dat ik hier mag bijdragen aan gezonde, gelukkige kinderen. Ik ondersteun de leerkrachten in de klas waar nodig, en begeleid leerlingen individueel of in groepjes op het gebied van rekenen en taal. Het laten opbloeien en groeien van kinderen zie ik dan ook als iets moois, waar ik me graag elke dag voor inzet!