News

Zeg het met een taartje

Eigenlijk verdiende ze allang een taart, juf Annemiek de Leeuw van 1b. Omdat ze zo vol enthousiasme, inspiratie en tomeloze energie haar kinderen helpt te worden wie ze zijn. Maar een aantal ouders besloot het groter aan te pakken en droeg haar voor als leraar van het jaar.

Als leraar van het jaar ben je een jaar lang ambassadeur voor je vak. Je mag dan ‘je inspiratie, innovatie en passie een jaar lang uitdragen en delen met de rest van Nederland’. Een mooie kans voor Annemiek, die als pionier het concept van de bewegende klas in Nederland heeft groot gemaakt en dit onvermoeid blijft perfectioneren. Alle aandacht voor dit mooie concept (en en passant voor de Vrije School) is meegenomen.

De taart komt niet van de ouders, maar van de Onderwijscooperatie. Samen met de boodschap dat Annemiek tot de tien genomineerden uit haar vakgebied (primair onderwijs) behoort. Dat is zeker een taartje waard als je bedenkt dat er meer dan 900 leraren waren voorgedragen!

Als de taart op is, is het tijd voor de tweede ronde: een filmpje en een motivatiebrief. En dan misschien wel voor de derde: een pitch en een interview, waarna de jury beslist. Tegen die tijd is klas 1b alweer klas 2b. En Annemiek leraar van het jaar? Voor de ouders van 1b is ze dat natuurlijk allang.