News

Vacature directeur De Vrije School Den Haag PO

Ben jij een directeur PO die hart heeft voor het vrijeschool-onderwijs en die zich verbonden voelt met de doelgroep en Den Haag? En die ambities heeft zich bestuurlijk te ontwikkelen? Dan is deze baan voor jou!

De Vrije School Den Haag (onderdeel van Stichting Vrijescholen Zuidwest Nederland) zoekt per 1 augustus (of zoveel eerder als mogelijk) voor de basisschool aan de Abbenbroekweg een ervaren directeur met bestuurlijke taken die leiding geeft aan een team van (echt!) bevlogen professionals. Die samen met het team en in samenspraak met de ouders bouwt aan een sterk vrijeschool-curriculum om leerlingen voor te bereiden op hun toekomst.
Je bent (samen met de adjunct en de intern begeleiders) verantwoordelijk voor het leidinggeven aan het team van ongeveer 40 mensen: leerkrachten van de klassen 1 t/m 6, de kleuters, de vrijeschoolvakken en het ondersteunend personeel. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor de bedrijfsvoering van de school (met op dat gebied een aantal bestuurlijke taken) en de onderwijskundige ontwikkeling van de vrijeschool naar goed vrijeschoolonderwijs anno nu. Je bent daarnaast een teamspeler die graag zijn/haar (strategische) bijdrage levert aan het periodiek werkoverleg met de bestuurder en de andere directeuren van de Vrije Scholen in de Stichting.
Je hebt een heldere visie op het vrijeschoolonderwijs, je hebt oog voor de gemeenschap van leerkrachten en ouders die samen de vrijeschoolgedachte dragen, je hebt bestuurlijke ambitie en de bent organisatorisch sterk. Je hebt een academisch denk- en werkniveau en hebt aantoonbare leidinggevende ervaring, bij voorkeur in het PO.
De Stichting Vrijescholen Zuidwest Nederland biedt je een uitdagende, interessante baan met ruimte voor persoonlijke en professionele ontwikkeling. Een werkplek op de oudste Vrije School van Nederland op een mooie plek in Den Haag met betrokken collega´s. De Vrije School PO stelt hoge eisen, is ontwikkelingsgericht en biedt een fijn team om in te werken!
Deze functie is gewaardeerd in schaal D14. De secundaire arbeidsvoorwaarden zijn zondermeer goed te noemen.