Blog

Maandbericht oktober 2015

BAZAR 2015

Het is herfst. Het seizoen waarin we de BAZAR vieren in aanloop naar de feestdagen. Van oudsher een ‘feest’ dat niet de leerkrachten, maar juist de ouders organiseren op school. Een dag vol leuke en creatieve activiteiten, een gemoedelijke sfeer en veel biologische lekkernijen. De opbrengst komt grotendeels ten goede aan de school. Trouw aan het solidariteitsprincipe van het vrijeschoolonderwijs kiezen we ook een project buiten school dat raakvlakken heeft met de onderwijsdoelen. Meld je ideeën gerust aan!

Eén plus één is drie
De BAZAR is vooral een bruisende dag, waarvoor alle ouders de handen uit de mouwen steken en hierdoor de school gonst van gezelligheid. Elke klas pakt een activiteit op waar de ouders aan meewerken en de bazarcommissie coördineert de grote lijnen. Veel ideeën wervelen al rond, o.a.; zelf kaarsen maken, je laten schminken, griezelen in het spookhuis, een echt café voor alleen kinderen, en nog veel meer! We zijn benieuwd of het kinderen zal lukken om aan alle activiteiten toe te komen!

Uitgangspunten

  • Meerdere horecaplekken met eigengemaakte, biologische lekkernijen.
  • Concrete bestemming voor de opbrengst. Suggesties zijn welkom!
  • Geen plastic speelgoed voor de speelgoedbeurs.
  • Afgestemde verhouding tussen kosten en opbrengsten van de verschillende activiteiten.
  • Draaiboek voor de toekomst.
  • Goede afspraken met externen

Een goed begin is het halve werk
Voor een paar bewezen succesnummers is het handig alvast te kijken of je spullen in huis hebt waar je een ander kind (of ouder) een plezier mee kan doen. De grabbelrok wordt namelijk een feestje als die gevuld is met natuurlijke ‘schatten’, de speelgoed- en kledingbeurs een fijne plek om speelgoed en kleding een nieuw leven te geven. De horeca wordt een waardig grand café met een grote variëteit aan zoete en hartige taarten van persoonlijke lievelingsrecepten.

Veel plezier

Kortom, we wensen alle ouders succes en plezier met alle voorbereidingen aan de BAZAR. Deel je enthousiasme, creativiteit, of misschien zelfs je spierkracht bij de opbouw of opruimflow om er met elkaar weer een geslaagde en verbindende dag van te maken op 7 november.

Wanda Smit voor de bazarcommissie:
Baafje (kleuterklas Marjanne/Marian), Fleur (3a), Hennie (3b), Maaike (5b), Michel (5b),
Saskia (1a, kleuterklas Malou/Brigit), Remy (5a) en Wouter (oud leerling)

Rond de herfstvakantie meer nieuws in de bazarnieuws.