Blog

Maandbericht december 2015

Sinterklaas
Sinterklaas was weer een groot feest dit jaar. Voor wie de Pieten niet gezien heeft ze waren zwart, de een al wat meer dan de ander, afhankelijk van hun ervaring met het pietenwerk. Knap waren ze ook, niet alleen met de kunstjes die ze konden maar het bleken ook echte taalvirtuozen die prachtig konden zingen! Sint was maar wat blij met zijn goede helpers. Veel van de discriminatoire elementen waarover de laatste jaren zo fel wordt gesproken zijn verdwenen zonder dat het beeld van Zwarte Piet in één keer helemaal weg was. De kinderen hebben in ieder geval genoten van een heerlijk Sinterklaasbezoek.

Zieke collega’s & studiedagen
U weet dat wij het de afgelopen weken niet gemakkelijk hebben gehad om alle zieke collega’s en collega’s die naar studiedagen moesten goed te vervangen. Iedereen heeft daar naar vermogen aan bijgedragen, onze vaste invallers Thamar, Nadine, Frederique, Anke, Anne en Raphaël, alle klassenleerkrachten en kleuterjuffen die kinderen uit andere klassen hebben opgevangen, onze stagiaires Jasper en Laura die (met goede instructie en begeleiding) zijn bijgesprongen, en de vakleerkrachten die extra lessen hebben verzorgd. Ook u heeft ons daarbij geholpen, soms door kinderen op ons verzoek een dagje thuis te houden, maar vaak ook door ons uw vertrouwen te geven in dat wij uw kind (-eren) goed opvangen als de vaste leerkracht er niet was. Ik wil u daar graag voor bedanken.
Inmiddels begint de situatie zich gelukkig weer te normaliseren.

Vooruitblik
Graag geef ik u al een vooruit blik op de onderwerpen die komende maanden aan bod zullen komen in dit maandbericht. Er zal onder andere aandacht zijn voor de werking van ons bestuur. Er komt een themanummer over ouderparticipatie en we zullen u informeren over onze ervaringen met de nieuwe schoolvaardigheidstoetsen die in de plaats zijn gekomen van de Cito toetsen.

Uitnodiging
Ik wil u allen van harte uitnodigen om vrijdag 18 december om 20:00 uur het Paradijsspel en Herdersspel te komen bekijken in onze school op de Waalsdorperweg (bovenbouw). Het meemaken van deze eerste twee van de drie Kerstspelen zijn een goede gelegenheid om in de kerststemming te komen en gezamenlijk het jaar af te sluiten (en de enige gelegenheid om uw schoolleider met baard te ontmoeten ;-). Niels Schieman, Schoolleider.

Goedzoet appelpaddenstoel

GoedZoet
“Morgen ben ik jarig!” Hoe verheugd worden deze woorden uitgesproken, de rug kaarsrecht.
Wij weten allen hoe belangrijk de verjaardag van ons kind is. De slingers en ballonnen, de cadeaus, visite en natuurlijk trakteren op school. Het liefst samen werken aan de traktatie, dat verdubbelt de pret.

Voeding en slaap houden ons levenskrachtig. Hoe vitaler de voeding, hoe gezonder de mens.
Voor kinderen vormt voeding ook nog eens de stenen waarmee zij hun huis bouwen. Een huis waar ze hun leven lang in zullen wonen. Hoe gezonder de voeding, hoe sterker het huis.

Gemiddeld is er iedere twee weken een verjaardag in de klas, met bijbehorend lekkers. Daarnaast zijn er ook de jaarfeesten waarbij soms een zoet hapje past. Om de ouders van onze school te inspireren en te informeren over ‘goed zoet’ zijn er een aantal ouders bij elkaar gekomen.
U vindt op onze website recepten voor zoete en hartige traktaties of kleine uitdeelcadeautjes die leuk zelf te maken zijn.
Daar is ook achtergrondinformatie te vinden over voedsel, kwaliteit, en alternatieven. Met interessante links naar ‘foodwebsites’. Neem een kijkje en laat je inspireren!

Namens GoedZoet, Marelde Jensma en Marielle Grootwassink

 

 

Even voorstellen……

Op 1 december ben ik  als intern begeleider begonnen hier op school. Misschien heeft u mij vanaf het plein al zien zitten in het kamertje tegenover Rodette?
Mijn naam is Caroline Mast. Ik ben getrouwd en samen hebben we drie kinderen in de leeftijd van 18, 20 en 22 jaar. Alle drie zijn ze naar de vrije peutergroep geweest en hebben ze op de vrije school in Zoetermeer gezeten. De oudste heeft de bovenbouw in Den Haag gedaan.

In 1983 ben ik van de toenmalige PABO afgekomen en in de jaren daarna heb ik gewerkt binnen het onderwijs. Daarnaast heb ik een aantal jaren op de Zonnehuizen in Zeist gewerkt.
De laatste zes jaar was ik als intern begeleider werkzaam op de vrije school in Hillegom. Daar heb ik met heel veel plezier gewerkt. In de zomer kwam ik de vacature voor een intern begeleider op deze school tegen en ik heb de sprong gewaagd om te solliciteren. Een grotere vrije school en dichter bij huis.

Het is heel bijzonder om in de adventstijd aan een nieuwe baan te beginnen. Iedere morgen de start met een mini- concert en jullie als ouders samen met de kinderen zo stil in het donker binnen te zien komen en met elkaar te genieten van de muziek.
Ik werk 4 dagen in de week van maandag tot en met donderdag. Heel af en toe van dinsdag tot en met vrijdag.

Ik wens jullie fijne feestdagen en tot ziens in het nieuwe jaar. Met vriendelijke groet, Caroline Mast