Pure kruidnoten zonder (ingewikkelde) toevoegingen

Pure kruidnoten zonder (ingewikkelde) toevoegingen

Deze kruidnoten bevatten geen onnodige toevoegingen maar een handjevol natuurlijke ingrediënten. Het resultaat is verbluffend! Het is een leuke activiteit voor kinderen. Ze helpen graag in de keuken en zo maken ze hun eigen traktatie! De ingrediënten zijn allemaal bij EKO-plaza verkrijgbaar. Het is alleen verkrijgbaar in wat grotere verpakkingen.

Deze ingrediënten zijn meestal langer houdbaar en heel geschikt voor het bakken van andere lekkernij (bijvoorbeeld kerstkoekjes, dit recept volgt later). De roomboter kun je gebruiken om op je brood te smeren. Voor een lekkere schaal verantwoorde kruidnootjes voor het hele gezin heb je nodig:

  • 150 gram speltmeel (of amandelmeel als glutenvrij gewenst is)
  • 80 gram honing
  • Grote eetlepel speculaas- of koekkruiden
  • 1/2 theelepel zeezout
  • 1 theelepel wijnsteenbakpoeder
  • 60 gram (geurloze) kokosolie of 65 gram ongezouten roomboter

Bereiding

Smelt de olie of roomboter in een pannetje op heel laag vuur. Doe de honing erbij en blijf goed doorroeren. Doe ondertussen het meel, de kruiden, het zout, het bakpoeder bij elkaar in een kom en schep het door elkaar. Voeg de honing en de gesmolten olie of boter toe. Kneed hier 1 grote massa van. Verwarm de oven op 180 graden. Laat je kinderen kleine balletjes draaien van het deeg (net zoals je soepballetjes draait) en een klein beetje platdrukken zodat de vorm van een kruidnoot ontstaat. Leg ze allemaal op bakpapier op een bakplaat en doe ze circa 10 minuten in de oven. Laat ze afkoelen (dan worden ze ook pas hard) en smmmmmmullen maar! Daar kan zwarte piet niet tegenop.