Events

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Wethouder onthult TrashUre Hunt kunstwerk ‘HET ONS VAN NU’.

8 juli 2015 @ 15:30 - 17:00

50 Haagse jongvolwassenen met een WWB uitkering besloten eind vorig jaar om het roer finaal om te gooien en een echte TrashUre Hunter te worden. Op 8 juli onthult wethouder Rabin Baldewsingh om 15.30 uur het TrashUre Hunt participatiekunstwerk ‘Het ons van nu’’ in het atrium van het stadsdeelkantoor aan de Leyweg. Dit kunstwerk is het sluitstuk van het op maat gemaakte programma ‘Vind de schat in jezelf’ dat is ontwikkeld voor jongeren tot 27 jaar die klaar waren voor een nieuwe start in de maatschappij.

Doel van het traject is het eigen talent te vergroten. Dit vernieuwende project is neergezet door het Werkgevers Servicepunt (WSP) Den Haag, TrashUre Hunt, het Haags Werk Bedrijf (HWB), EnterDreams en de gemeente Den Haag.

Het kunstwerk van de jongeren geeft de conflicten weer waar de aarde in 2015 mee worstelt en is opgebouwd uit sigarettenfilters die zijn verzameld tussen de gebouwen in het centrum van Den Haag. Naast een betaalde baan kregen de jongeren 6 uur psychologische begeleiding per week. Deze begeleiding bestond uit teambuilding en het ontwikkelen van creativiteit, aspecten als solliciteren, post, administratie, schuldenproblematiek en het benutten van kansen. Dit alles vergroot de kans dat de jongeren na dit jaar een vervolgbaan vinden. Aan het kunstwerk hebben inmiddels al mensen uit Turkije, Irak, Aruba, Somalië, Curaçao, Afghanistan, Marokko, Suriname, Polen, Dominicaanse republiek, Koerdistan, Amerika, St. Maarten, Colombia en Nederland samengewerkt. Ralph Groenheijde, coach van TrashUre Hunt: “Het is belangrijk dat deze mensen hun geleerde werk- en levenslessen nu verder in de praktijk kunnen uitvoeren. Deze jongens en meisjes hebben naast de waarde van ’zichzelf te vinden’ ook de natuur met duizenden kilo’s verlicht. Ze hebben zichzelf uitgedaagd met sport, spel, communicatie, oorzaak en gevolg, verwachtingen niet als waarheden te zien, en ze hebben geleerd niet meteen op te geven. Ze hebben bewezen dat ze alles aan kunnen. Het is net als leren autorijden. Ze kunnen inmiddels rijden. Nu nog oefenen in de wijde wereld.’’

TrashUre Hunt helpt de doelgroep met vallen, opstaan en weer doorgaan. Dit op het gebied van lichaam en psyche d.m.v. sport, spel, muziek en kunst. TrashUre Hunters zijn de piraten, de schatzoekers en alles wat niet in de natuur hoort zijn de schatten. Voordat de troep de prullenbak in gaat, worden er kunstwerken en schatten van gemaakt. Van plastic kastelen, exotische dieren van touw, autobanen van blik en verkleedpakken van visnet, achtergelaten speelgoed en nog veel meer.

Voor mensen die willen bijdragen, doneren, zelf mee willen of ook een TrasHure Hunt willen organiseren: info@enterdreams.com of www.trashurehunt.org.

Een aantal jongeren is inmiddels bij werkgevers gestart, een mooi resultaat maar natuurlijk willen wij dat de inzet en motivatie van de andere jongeren ook beloond wordt. Wilt u ook een gemotiveerde en betrouwbare jongere met referenties een kans geven op een zelfstandig bestaan? Bekijk dan de jongeren op de website van Haags Werk Bedrijf: ditbenik.work

Gegevens

Datum:
8 juli 2015
Tijd:
15:30 - 17:00
Evenement Categorie:

Locatie

Stadskantoor
Leyweg 813
Den Haag,
+ Google Maps