Events

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Luizenwasstraat

20 mei 2015 @ 08:30 - 10:00

Iedere woensdag na een schoolvakantie worden alle kinderen gecontroleerd op luizen/neten. Dit gebeurt in de ouderruimte. Alle klassen inclusief de kleuterklassen worden een voor een opgehaald en naar de ouderruimte gebracht. Hier staan 15 luizenouders gereed om de kinderen te controleren. Na afloop zal de contactouder van de klas de betreffende ouders informeren over de uitslag.
Mocht u zich willen opgeven als luizenouder, dan graag even een berichtje naar Therèse Jobse

Werkwijze

  • Een ouder is zelf verantwoordelijk om thuis preventief bezig te zijn met bestrijding. Kammen blijkt toch de beste remedie.
  • Alle kinderen gaan eerst naar hun eigen klas. Alle klassen worden direct na de spreuk één voor één opgehaald en naar de ouderruimte gebracht. In de ouderruimte zijn ongeveer 15 ouders aanwezig die door middel van een satéprikker de haren van de kinderen controleren. Mochten er luizen of neten worden gevonden dan wordt dit gemeld aan het kind en ontvangt het kind een luizenkammetje. Wilt u het de luizenouders wat vergemakkelijken om het haar niet met te veel elastiekjes vast te maken of op te steken?
  • Nadat de gehele school door de “luizenwasstraat” is geweest wordt de contactouder per klas geïnformeerd bij welke kinderen er luizen/neten zijn gevonden. De contactouder neemt dan persoonlijk contact op met de betreffende ouder(s). De betreffende ouder(s) wordt verantwoordelijk gesteld om zijn of haar kind te behandelen.

Youtube filmpje: Luis in je haar? Kammen maar!!

Gegevens

Datum:
20 mei 2015
Tijd:
08:30 - 10:00
Evenement Categorie: