Events

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Luizenwasstraat verplaatst naar woensdag 9 maart

9 maart 2016 @ 08:30 - 10:00

Landelijke Luizendag : Informatie voor ouders

Waarom Luizendag?

De Luizendag wordt georganiseerd op de woensdag na de voorjaars-/krokusvakantie. Waarom? Het doel is om op 1 dag alle kinderen op 1 moment op 1 dag te controleren op hoofdluis. Heel Nederland is dan ineens luisvrij. Zou dat niet mooi zijn? Onderaan deze pagina vind je de folder van de Landelijke Luizendag met informatie over deze dag en hoofdluis in het algemeen.

Dit is het plan!
1. Op de maandag na de voorjaars-/krokusvakantie leggen leerkrachten aan alle leerlingen uit wat hoofdluis is en hoe je het kunt voorkomen. Alle leerlingen krijgen een folder van het Landelijk Steunpunt Hoofdluis mee voor hun ouders met instructies voor de Landelijke Controle Hoofdluis, of je ontvangt deze per mail.
2. Op dinsdag gaan alle ouders thuis de kinderen uitkammen.
3. Op woensdag (de Luizendag) worden de kinderen door het luizenteam op school nog een keer gecontroleerd. Als het goed is wordt en dan geen enkele luis gevonden. Dus is heel Nederland deze dag Luisvrij!
Kaminstructies
Heb je nooit eerder gecontroleerd. Geen idee hoe dat in zijn werk gaat? Op deze pagina vind je duidelijke kaminstructies.
Hoofdluis gevonden?
Hoofdluis gevonden? Geen nood! Met het LSH 5 stappenplan ben je er snel weer vanaf.
Steun het Landelijk Steunpunt Hoofdluis
Luizendag wordt georganiseerd door het Landelijk Steunpunt Hoofdluis. Het LSH is een onafhankelijke vereniging en heeft jouw steun hard nodig.
Steun ons voor 10 euro en ontvang gratis een fijntandige kam.

 

Op Klokhuis was een interessante uitzending over hoofdluis op scholen:

http://www.hetklokhuis.nl/tv-uitzending/3162/Hoofdluizen

Gegevens

Datum:
9 maart 2016
Tijd:
08:30 - 10:00
Evenement Categorie: