Events

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Conferentie bewegende klas

11 februari 2016 @ 17:00 - 12 februari 2016 @ 17:30

Uitnodiging conferentie bewegende klas:

Beste collega’s van de bewegende klassen in Nederland en zij die graag een bewegende klas willen hebben,

Op donderdag 11 en vrijdag 12 februari 2016 houden we de jaarlijkse landelijke conferentie voor de bewegende klas. We willen jullie hartelijk uitnodigen om hierbij aanwezig te zijn.

De afgelopen jaren zijn wij naar Bochum gegaan om ons te scholen en dit jaar willen we voor het eerst op Nederlandse bodem een conferentie verzorgen. Met een knipoog : Bochum aan Zee.

Het programma wat we aanbieden is er één van inspiratie vinden:

Donderdag 11 februari: inloop met soep en brood vanaf 17.30 uur. Opening conferentie 19.00 – 20.30uur. Op donderdag avond opent Joep Eikenboom met achtergronden en oefeningen van Audrey Mc. Allen: de ontwikkeling van het kind in de eerste zeven levensjaren vormt de basis voor het leren. De zintuiglijke ervaringen en het bewegen geven vorm aan jonge brei. Leerproblemen vallen vaak samen met sensomotorische ontwikkelingsachterstand. Audrey Mc. Allen gaf in haar boek: ‘De Extra Les’ een heleboel ideeën om concreet vanuit de beweging aan het werk te gaan met kinderen. Belangrijker nog is om het concept dat achter deze oefeningen ligt te leren kennen, zodat we gericht zintuig- en bewegingsoefeningen voor onze leerlingen kunnen inzetten.

Vrijdag 12 februari: vrijdag ochtend hospiteren in de klassen tot 11.45 uur. In Den Haag hebben we op dit moment zeven klassen die met banken, klaptafels en/of kussens werken.

Tot de lunch: mogelijkheid tot gesprek en uitwisseling: Welke vragen leven er bij jou? Waar ben je in je klas mee bezig? Of bijwonen van nog een lesuur in de klas.

Na de lunch bieden we twee workshops aan:

  • Madeleine Wulf: geef je intuïtie de ruimte in de bewegende klas, via de cl. Direct inzetbaar om vanuit het moment zelf scheppend je les vorm te geven.
  • Joep Eikenboom: oefeningen Audrey Mc. Allen. Waar kijk je naar? Wat oefen je?

17.00 uur afsluiting conferentie met plenum, soep en een broodje.

 

Praktische gegevens:

Aanmelden: a.deleeuw@devrijeschooldenhaag.nl

Kosten: € 75,00 giro: NL 20 INGB 0005116992 t.a.v. A. Jonges- Rijswijk

Onder vermelding van Conferentie Bochum aan Zee , naam en school.

Je aanmelding is definitief na betaling.

Geef je voorkeur op voor het hospiteren in klas 1/ klas 2 /klas 3

Slaapbemiddeling € 15.00

 

Over Joep Eikenboom: Joep  is een expert in het kijken en werken met deze oefeningen . Hij geeft overal trainingen in de wereld, behalve…. in Nederland. Hij is bereid om onze blik te scholen. Op dit moment heeft hij klas 1 in Dordrecht.

Over Madeleine Wulf: Madeleine traint groepen op het gebied van communicatie en samenwerking. In de training : ‘geef je intuïtie de ruimte in de bewegende klas’ ervaar je de directe weg van de clown. Vanuit tegenwoordigheid van geest, onbevangenheid van de ziel, en lef van lijf en leden ontdek je nieuwe mogelijkheden om naadloos te kunnen aansluiten bij de beweging die er bij kinderen is. Deze vorm van werken geeft inzicht, plezier en energie: je krijgt zin om op een intuïtieve manier je ruimte in te nemen in de bewegende klas.

 

Hartelijke groet,

Femke Bouwer, Veronica Storm, Annemiek de Leeuw

Gegevens

Begin:
11 februari 2016 @ 17:00
Einde:
12 februari 2016 @ 17:30
Evenement Categorie: