Bazar

Door ouders voor kinderen

Jaarlijks wordt op een zaterdag van november de Bazar georganiseerd. Dit is het jaarlijkse evenement door ouders, voor de kinderen en de school. De organisatie wordt gecoördineerd vanuit de Bazarcommissie; een afvaardiging van enthousiaste ouders.

Het doel van de Bazar is om samen te komen, samen te organiseren en te verbinden. Er wordt per klas een bijdrage gevraagd;

  • een of meerdere ouders coördineren per klas de klassenactiviteit en
  • per klas een bijdrage aan de Horeca in de vorm van 3 zoete en 3 hartige taarten.

Tijdens de dag zelf worden de taarten verkocht in 2 horecapunten en worden door het gehele schoolgebouw de klassen-activiteiten gehouden.  De opbrengsten van de activiteiten en de horeca zijn bestemd voor de school die daarmee duurdere zaken aanschaft bestemd voor de kinderen en voor een extern goed doel. In 2017 zal de opbrengst van de Bazar o.a. gaan naar de aanschaf van nieuwe instrumenten voor de school.

De Bazar is dus een co-creatie vanuit de klassen en individuele ouders. Om de dag zo gezellig mogelijk te laten verlopen is er veel hulp nodig. Dus, enthousiaste ouders, meld je aan bij je klassen-ouder en help bij het opzetten van de activiteit voor je klas. Als je lekker kunt bakken, meld je aan voor een bijdrage aan de taarten die we per klas nodig hebben!

Daarnaast zijn er bij de voorbereiding, op de dag zelf en bij de afbouw enthousiaste hulptroepen nodig op vrijdag 3 november en zaterdag 4 november. Meld je dus aan!

Ook in de komende maanden kunnen jullie al helpen! Dat kan door vast spullen die je weg wil doen te bewaren voor de Bazar. Wat hebben we nodig? Voor de grabbelrok zijn er allemaal kleine verantwoorde kadootjes nodig (meer dan 800) en voor de speelgoedbeurs kunnen we mooi en verantwoord speelgoed gebruiken. Bewaar voor de kleding- en  boekenbeurs nog goede (en verantwoorde) kinder kleding en (antroposofische) boeken. Al deze spullen kunnen kort voor aanvang van de Bazar worden ingeleverd op school.

We hebben jullie hulp nodig om er met zijn allen een mooi feestje voor de kinderen van te maken! Doe mee!

Aanmelden kan in de klas bij de klasse-ouder of de ouder die de Bazarbijdrage van je klas coördineert OF via de leden van de Bazarcommissie (bazar@devrijeschooldenhaag.nl).

Wij hebben er weer zin!

Wie zit er dit jaar in de Bazar-commissie:

Femke van der Wilt

 Renilde Heerema

Joost Mors

 Baafje Begheyn

 Marion Beaujean