
Appel-pecan cakejes
Benodigdheden voor 12 cakejes:
- 200 gram speltbloem/meel
- 100 gram havervlokken (fijn)
- snufje zout
- 1 eetlepel kaneelpoeder
- 1 eetlepel wijnsteenzuurbakpoeder
- 120 ml water
- 6 eetlepels appelpuree (ongezoet)
- 6 eetlepels gesmolten geurloze kokosolie of roomboter
- 1 eetlepel honing
- 1 kleine appel in stukjes
- 12 pecannootjes
Bereiding:
Verhit de oven op 200 graden C en zet papieren cakevormpjes in een rvs muffin-tray.
Meng de droge ingrediënten in een grote kom goed door elkaar.
Meng de natte ingrediënten in een kleine kom, roer goed en voeg dit al roerend toe aan het droge mengsel .
Roer er voorzichtig de stukjes appel door.
Vul de bakvormpjes en druk een stukje pecannoot er bovenop.
Bak dit 20 tot 25 minuten en laat afkoelen op een rekje.